Aantal personen: 4
500 gr mager varkensvlees, bijv. fricandeau
11/2 el. Maïzena
1/2 el plantaardige olie, bijv maïskiemolie,zonnebloemolie
2 tl sesamolie
3 tenen knoflook
gehakt
4 cm verse gember,geschild,daarna geraspt
250 gr shii-takepaddestoelen,stelen verwijderen, kapje in repen (of 1 bak gemengde paddestoelen)
1 dl droge sherry
3 el ketjap manis
100 gr paksoi in brede repen van ca.11/2 cm
zout en peper
(eventueel gemalen chili)
Snijd het vlees in reepjes en bestrooi met maïzena. Verhit de oliën in de wok. Fruit de knoflook met de gember. Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend ca. 4-5 minuten tot het goudbruin is.
Doe de paddestoelen, sherry, ketjap en paksoi erbij en roerbak alles samen nog eens 3 min, of tot de paksoi knapperig en net gaar is. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en eventueel nog wat grof gemalen chillipeper.
Lekker met witte rijst of met een combinatie van wilde en witte rijst of noten rijst (beide Lassi).
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |